چه داروهایی قبل از عمل بینی نباید مصرف کرد؟

فهرست مطالب

پس از عمل کردن بینی ، مصرف داروها برای کاهش درد ، التهاب و جلوگیری از عفونت بسیار مهم است. با این حال ، بهتر است این داروها با مشورت و تجویز جراح بینی گوشتی مصرف شوند ، زیرا هر بیمار نیازهای منحصر به فردی دارد و دوز مناسب و نوع داروها باید بر اساس وضعیت خاص او تعیین شود. مصرف خودسرانه داروهای عمل بینی می ‌تواند به عوارض جدی منجر شود و روند بهبودی را مختل کند. بنابراین ، اعتماد به توصیه‌ های پزشک معالج و پایبندی به برنامه درمانی تجویز شده، کلید موفقیت در دستیابی به نتایج مطلوب پس از عمل بینی است.

 

داروهای بعد از عمل بینی + دکتر بهرام بادامچی

 

انواع داروهای بعد از عمل بینی

در این قسمت ، تمام داروهایی که بعد از این جراحی تجویز می شوند و کاربرد آن ها را توضیح داده ایم. با ما همراه باشید:

  • داروهای ضد درد بعد از عمل بینی

این داروها فقط در صورت نیاز به مدت 3-5 روز استفاده می شود. همیشه قبل از مصرف داروهای نارکوتیک بدون توجه به زمان ، چیزی بخورید تا از حالت تهوع جلوگیری کنید. این دارو ممکن است باعث یبوست شود ؛ به همین دلیل از داروهای ملین یا غذاهای مناسب استفاده کنید. داروی کولاس گزینه خوبی است اما اگر مستعد یبوست هستید، میرالاکس یا شیر منیزی (منیزیم هیدروکسید) ممکن است انتخاب بهتری برای شما باشد.

با تایید پزشک ، مصرف نرم کننده مدفوع را طبق دستور در شب جراحی شروع کنید تا زمانی که مسکن مصرف می کنید ، ادامه دهید. بعد از 5 روز، می توانید دارو را به تیلنول تغییر دهید و بعد از 2 هفته می توانید از ایبوپروفن استفاده کنید.

  • داروهای ضد تهوع بعد از عمل بینی

اگر با داروهای مسکن حالت تهوع می گیرید ؛ داروهای ضد تهوع را 20 دقیقه قبل از قرص ضد درد مصرف کنید.

  • آنتی بیوتیک ها بعد از جراحی بینی

زمان مصرف آنتی بیوتیک بعد از عمل بینی گوشتی توسط پزشک به شما آموزش داده می شود. پس از عمل ، باید دو بار در روز بعد از غذا از آنتی بیوتیک ها استفاده کنید. معمولا سفالکسین یا آموکسی کلاو تجویز می شود و در مواردی که بیمار به آن ها آلرژی داشته باشد ، سیپروفلوکساسین تجویز خواهد شد.

  • مصرف قرص ال دی قبل از عمل بینی

ای دی نوعی قرص پیشگیری از بارداری است و پیش از مصرف آن باید با پزشک خود مشورت کنید. این قرص ها هورمونی هستند و می توانند باعث اختلال در روند لخته شدن خون شوند. از عوارض مصرف بدون نسخه این قرص می توان به بالا رفتن احتمال ترومبوز یا لخته شدن خون اشاره کرد.

اهمیت استفاده از این قرص در روند بیهوشی خود را نشان می دهد. اگر قبل از عمل از قرص ال دی استفاده کرده باشید ، امکان دارد با خطراتی از جمله آمبولی ریه مواجه شوید.

همچنین برخی تحقیقات نشان می دهند که این قرص باعث تاخیر در روند بهبود زخم ها شده و در نتیجه احتمال بروز عفونت را بالا می برد.

قبل از عمل بینی چه داروهایی نباید مصرف کرد؟

این یکی از سوالات بسیار مهم برای هر بیمار است. اما مهم تر از داروهایی که باید مصرف کنید ، داروهایی است که نباید مصرف کنید! به همین دلیل در این قسمت لیستی از داروهای مجاز و ممنوعه قبل از جراحی بینی را در اختیار شما قرار داده ایم.

داروهای عمل بینی به 3 دسته تقسیم می شوند:

  • داروهای تجویزی
  • داروهای بدون نسخه
  • ویتامین ها و عصاره های گیاهی

داروهای تجویزی

هر دارویی که خون را رقیق می کند ، مانند داروهای ضد التهاب ، می تواند هم در حین و هم بعد از عمل ، خونریزی را به شدت افزایش دهد. بنابراین حداقل دو هفته قبل و بعد از عمل از مصرف آسپرین (Cartia) ، سلبرکس (Celebrex) ، ملوکسیکام (Mobic) و ولتارن (Voltaren) خودداری کنید.

داروهای بدون نسخه

این داروها خیلی خطرناک هستند ؛ زیرا می توانند خونریزی بینی را افزایش دهند. به مدت دو هفته قبل و بعد از جراحی از داروهایی مثل نوروفن ، ناپروژنیک ، ایبوپروفن و داروهای سرماخوردگی مانند کودرال و سودافد خودداری کنید.

ویتامین ها و عصاره های گیاهی

بسیاری از بیماران از اثرات نامطلوب این داروها بر این عمل بی اطلاع هستند. روغن ماهی و ویتامین E می توانند خونریزی بینی را افزایش دهند ، بنابراین یک هفته قبل و بعد از جراحی از مصرف آن ها اجتناب کنید. قرص های اکیناسه ، جینکو ، سیر یا زنجبیل نیز مشکل ساز هستند.

سخن آخر

داروهای بعد از عمل بینی نقش حیاتی در بهبود وضعیت بیمار دارد. از جمله داروهای مهم پس از عمل می ‌توان به داروهای ضد درد ، ضد تهوع و آنتی‌ بیوتیک‌ ها اشاره کرد که باید طبق دستور پزشک مصرف شوند. خودسرانه مصرف کردن داروها ممکن است باعث عوارض جدی و اختلال در روند بهبودی شود. همچنین ، برخی داروها و مکمل‌ های غذایی باید قبل و بعد از جراحی اجتناب شوند تا خطر خونریزی و عفونت کاهش یابد. بنابراین ، همکاری و اعتماد به پزشک و پایبندی به برنامه درمانی تجویز شده ، کلید موفقیت در دستیابی به نتایج مطلوب پس از عمل است.

دکتر بهرام بادامچی

دکتر بهرام بادامچی ، متخصص گوش و حلق و بینی می باشند که بورد تخصصی خود را از دانشگاه تهران کسب کرده اند. ایشان سابقه بیش از ده هزار جراحی بینی گوشتی موفق را در کارنامه خود دارند. تخصص ایشان در حوزه بینی های گوشتی بوده و با استفاده از نوین ترین امکانات و تجهیزات ، مانند بهره گیری از امواج رادیو فرکوئنسی نتایجی فوق العاده را خلق می کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت