خارش زیر گچ بینی بعد از عمل

فهرست مطالب

خارش بینی بعد از عمل یکی از مشکلات شایع و نگران‌ کننده برای بسیاری از بیماران است. این خارش ممکن است به دلیل التهاب ، خشکی پوست یا واکنش بدن به بخیه‌ ها و مواد مورد استفاده در طول عمل باشد. هرچند که این حالت معمولاً طبیعی و گذرا است ، اما برای بیمارانی که تازه عمل بینی گوشتی انجام داده اند ، می ‌تواند به یک دغدغه جدی تبدیل شود. احساس نیاز به خاراندن بینی می ‌تواند بسیار ناراحت‌ کننده باشد ، زیرا انجام این کار ممکن است به نتایج جراحی آسیب زده یا بهبود زخم ‌ها را به تأخیر بیندازد. بنابراین ، مهم است که بیماران با آرامش و صبوری این دوره را پشت سر بگذارند و در صورت نیاز با پزشک خود مشورت کنند تا راه‌ حل‌ های مناسبی برای کاهش خارش بعد از عمل بینی ارائه شود.

 

خارش بینی بعد از عمل + دکتر بهرام بادامچی

 

علت خارش بینی بعد از عمل چیست؟

به نظر می رسد مهم ترین علت خارش بینی بعد از جراحی ، واکنش های آلرژیک به چسب بینی باشد. البته این موضوع زمانی صادق است که خارش در قسمت بیرونی بینی باشد. علل دیگر نیز ممکن است باعث خارش بعد از جراحی بینی شود که شامل موارد زیر می شود :

  1. عرق کردن پوست
  2. جوش در ناحیه بینی

خارش در داخل بینی ، به دلیل روند بهبودی بینی است و معمولا در عرض دو هفته از بین می رود. از طرف دیگر ، خارش ممکن است به دلیل وجود بخیه ها باشد. اگرچه خارش بینی بعد از جراحی طبیعی است ، اما اگر بعد از گذشت چندین روز همچنان احساس خارش کردید ، حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

عوامل موثر بر خارش بینی بعد از عمل

عواملی که باعث شدیدتر شدن خارش بعد از جراحی بینی می شوند عبارتند از:

  • آلرژی فصلی : در فصول گرده افشانی گیاهان مانند اواخر بهار یا اوایل تابستان علائم خارش بینی افزایش می یابد.
  • سرماخوردگی و عفونت تنفسی : شایع ترین علت خارش بینی در بین افرادی که بینی خود را عمل کرده اند ، التهاب حنجره یا التهاب تارهای صوتی است که عمدتاً به دلیل عفونت تنفسی رخ می دهد.
  • هوای خشک : یکی از دلایل آن آب و هوای خشک منطقه ای است که در آن زندگی می کنید.
  • رینیت آلرژیک : التهاب و تحریک مجاری بینی باعث خارش بینی بعد از عمل می شود.
  • بیماری های پوستی : بیماری های پوستی مانند قارچ ، اگزما ، پسوریازیس منجر به خارش بعد از جراحی بینی می شود.

خارش داخل بینی

گاهی خارش سطحی است و روی پوست بینی رخ می دهد ، گاهی هم در داخل بینی. خارش در سطح داخلی نشان دهنده بهبود و پیشرفت خوب بهبود بینی و نتیجه عمل است. طول مدت این عارضه دو تا سه هفته بعد از جراحی است که پس از آن به مرور زمان برطرف می شود.

خارش در محل بخیه جراحی

گاهی به صلاحدید جراح بینی گوشتی برش هایی در پوست بینی فرد ایجاد می شود تا پره های بینی به اندازه دلخواه رسیده و کوچکتر شود. سپس در پایان جراحی روی سطح برش ها بخیه زده می شود. با بهبود زخم ها و بخیه ها ، بینی شروع به خارش می کند که موقتی است و بعد از یک هفته قطع می شود.

خارش بعد از برداشتن گچ بینی یا آتل

یکی از عواملی که باعث خارش زیر گچ بینی می شود ، آکنه یا تعریق روی پوست است. گچ بینی باید 4-5 روز پس از عمل باقی بماند. در این زمان جوش های روی بینی یا تعریق زیاد پوست باعث خارش می شود.

در صورت احساس خارش در بینی قبل از برداشتن گچ بینی ، هرگز از ابزار و وسایل تیز برای رفع خارش استفاده نکنید. زیرا این کار ممکن است باعث ایجاد زخم در بینی و عفونت شده و عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. بهتر است از الکل برای تمیز کردن سطح بینی استفاده شود تا زخم ها عفونی نشوند.

چگونه خارش بعد از عمل بینی را درمان کنیم؟

احساس خارش پس از عمل بینی ، بخش رایج و در عین حال آزاردهنده فرآیند بهبودی است. ممکن است برای رفع این احساس اقدام به خارش بینی خود کنید ، اما این کار می تواند روند بهبودی را به خطر بیاندازد. خوشبختانه ، روش ‌های ایمن ‌تر و مؤثرتری برای کاهش خارش بینی بعد از عمل وجود دارد که دوره نقاهت را راحت ‌تر می کند. در این قسمت ، چندین استراتژی برای کاهش خارش بینی بعد از جراحی ارائه شده است.

هیدراته بمانید

یک راه حل اساسی برای رفع خارش بعد از جراحی بینی ، اطمینان از رسیدن آب کافی به بدن است. کم آبی می تواند التهاب را در محل جراحی تشدید کرده و منجر به تشدید خارش شود. مصرف منظم آب برای هیدراته نگه داشتن پوست ضروری است. این کار به روند کلی بهبودی کمک می کند و ناراحتی را کاهش می دهد.

استفاده از یخ

برای کسانی که در آب و هوای گرم تر زندگی می کنند یا به دلیل گرما ناراحتی و خارش بیشتری را تجربه می کنند ، استفاده از کیسه یخ می تواند تاثیری فوق العاده داشته باشد. گرما و عرق کردن زیر گچ می تواند احساس خارش بینی بعد از عمل را تشدید کند.

مصرف آنتی هیستامین

پاسخ طبیعی بدن به التهاب ناشی از جراحی شامل تولید هیستامین است که می تواند منجر به افزایش خارش شود. مصرف یک آنتی هیستامین خوراکی می تواند به مقابله با این واکنش کمک کند و خارش مداوم را تسکین دهد. با این حال ، مهم است که قبل از استفاده از هر داروی جدیدی ، با پزشک خود مشورت کنید.

دستکاری نکردن گچ

مقاومت در برابر وسوسه برداشتن یا دستکاری بانداژ قبل از زمان توصیه شده ، امری ضروری است. برداشتن زودرس گچ نه تنها روند بهبودی را کند می کند ، بلکه خطر عفونت را نیز افزایش داده و بهبودی شما را پیچیده تر می کند.

استفاده از اسپری

بعد از عمل ، استفاده از اسپری سالین داخل بینی می تواند تسکین دهنده باشد ، اما این کار باید بعد از برداشتن گچ و با تایید پزشک انجام شود.

دکتر بهرام بادامچی

دکتر بهرام بادامچی ، متخصص گوش و حلق و بینی می باشند که بورد تخصصی خود را از دانشگاه تهران کسب کرده اند. ایشان سابقه بیش از ده هزار جراحی بینی گوشتی موفق را در کارنامه خود دارند. تخصص ایشان در حوزه بینی های گوشتی بوده و با استفاده از نوین ترین امکانات و تجهیزات ، مانند بهره گیری از امواج رادیو فرکوئنسی نتایجی فوق العاده را خلق می کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت