مشکل تنفسی بعد از عمل بینی + مهم ترین نکات

یکی از نگرانی‌های مردم درباره عمل جراحی بینی ، احتمال بروز مشکلات تنفسی پس از عمل بینی است. اما اگر در زمان انجام این عمل به اصول اساسی مانند برطرف کردن پولیپ بینی، اصلاح صحیح توربین و شاخک‌ها و سایر موارد با دقت توجه شود، می‌توان با اطمینان ادعا کرد که حتی اگر بینی کوچک شود، هیچ مشکل تنفسی بعد از رینوپلاستی به وجود نخواهد آمد. اگر می‌خواهید علت احتمالی تنگی تنفس پس از جراحی بینی را متوجه شوید یا به راه‌های بهبود تنفس پس از این عمل آگاه شوید، این مقاله را از دست ندهید.

 

مشکل تنفسی بعد از عمل بینی + دکتر بهرام بادامچی

 

چرا بعد از عمل بینی مشکل تنفسی رخ می دهد؟

پس از این رویکرد ، ممکن است برخی افراد به مشکلات تنفسی برخورد کنند، اما این مشکل به طور کلی باید به دلایل زیر مربوط باشد:

  • عفونت زخم: بعضی از افراد پس از جراحی ممکن است در محل عمل زخم‌هایی داشته باشند که دچار عفونت شوند. این مشکل می‌تواند منجر به ایجاد انسداد در مسیرهای تنفسی شود.
  • تورم و التهاب: پس از جراحی ، ممکن است تورم و التهاب در ناحیه بینی رخ دهد. این تورم می‌تواند موجب بسته شدن مسیرهای هوایی و مشکل تنفسی بعد از عمل بینی شود.
  • تغییرات در ساختار بینی: این عمل ممکن است باعث تغییر در ساختار بینی شده و در نتیجه موجب انسداد مسیرهای هوایی و مشکلات تنفسی گردد. برخی از افراد پس از این عمل ممکن است متوجه شوند که جریان هوا به طور نسبی کمتر می‌شود.

مشکل تنفسی بعد از عمل بینی ، طبیعی است؟

بله، ممکن است پس از عمل بینی مشکلات تنفسی ایجاد شود، اما این اتفاق بسیار نادر است. در بسیاری از موارد این جراحی باعث بهبود تنفس خواهد شد، به خصوص اگر انحراف بینی ، پلیپ‌ها یا سایر مشکلات تنفسی که مانع از تنفس موثر می‌شوند ، رفع شوند. اما در برخی موارد نادر، ممکن است پس از عمل مشکلاتی مانند عفونت‌های ناشی از جراحی ، خونریزی یا عوارض جانبی دیگر رخ دهد که موجب مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی می‌شوند.

عوارض رایج تنفسی بعد از جراحی بینی

در برخی موارد، بیماران پس از عمل ممکن است مشکلاتی در تنفس داشته باشند. با این حال در اغلب موارد این مشکلات به طور طبیعی در مدت زمان کوتاهی پس از جراحی برطرف می‌شوند و نیاز به نگرانی نیست. مشکلاتی که ممکن است باعث اختلال در تنفس پس از عمل جراحی بینی شوند عبارتند از:

  1. مسدود شدن راه تنفس

بعد از جراحی، بینی به مدتی دچار ورم می‌شود. این ورم علاوه بر ناحیه خارجی بینی ، در داخل آن نیز اتفاق می‌افتد. این عارضه باعث کاهش حجم فضای طبیعی موجود برای تنفس در بینی می‌شود و در نتیجه، با محدود و مسدود شدن مجرای تنفسی بینی، می‌تواند باعث ایجاد احساس گرفتگی در بینی گردد. با این حال، در صورت انجام جراحی توسط یک جراح بینی گوشتی با تجربه در تهران ، هر گونه ورم باید حداکثر ظرف یک ماه بعد از عمل برطرف شود.

  1. سوت کشیدن بینی

این حالت به اندازه مسدود شدن راه تنفسی ترسناک نیست؛ اما ممکن است باعث ایجاد صدای سوت در هنگام دمیدن و ورود هوا به بینی بیمار شود. کوچک شدن بیش از حد سوراخ‌های بینی در زمان جراحی یکی از اصلی‌ترین علل این مشکل است؛ زیرا هوا با عبور از مسیر تنفسی باریک و تنگ می‌تواند صدایی شبیه سوت ایجاد کند. پولیپ بینی، آلرژی و التهاب سینوس یا ریه نیز از دیگر عواملی هستند که ممکن است باعث ایجاد صدای سوت در زمان تنفس پس از جراحی بینی شوند.

  1. تنگی نفس

بیشتر افرادی که این عمل انجام داده‌اند، معمولاً مشکل تنگی نفس را تجربه می‌کنند که پس از 2 الی 3 هفته به طور کلی برطرف می‌شود. وجود لخته‌های خون در بینی ، ورم بافت‌ها در داخل بینی و التهاب ناحیه مخاطی بینی از عوامل طبیعی برای بروز تنگی نفس در بیماران است. با این حال، در صورتی که مشکل تنفسی بعد از عمل بینی ادامه دار شد ، امکان دارد نیاز به انجام عمل ترمیمی بینی باشد.

مشکل تنفسی بعد از جراحی بینی چطور درمان می شود؟

درمان این عارضه ، به دلیل بروز آن وابسته است. اما در اکثر موارد، این مشکلات در چند روز اولیه پس از عمل بینی بهبود می‌یابند. در زیر چند راهکار عمومی برای کمک به درمان مشکلات تنفسی پس از عمل بینی آورده شده است:

  1. استفاده از داروهای ضد التهابی: پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی مانند آسپرین یا ایبوپروفن را تجویز کند تا تورم را کاهش دهد و درد را کنترل کند.
  2. استفاده از قطره‌های بینی: استفاده از قطره‌های بینی آب نمکی می‌تواند به تمیز کردن مسیرهای نازک بینی و کاهش تورم کمک کند.
  3. استفاده از بخور : تنفس بخار از طریق دستگاه بخور می‌تواند بازکردن مسیرهای باریک تنفسی و رطوبت رسانی به ناحیه بینی را تسریع کند.
  4. استفاده از سرما: استفاده از یخ یا کیسه‌های یخی می‌تواند به کاهش تورم و درد کمک کند.
  5. استراحت: استراحت کافی و جلوگیری از فعالیت‌های سنگین و ورزش در اولین روزهای پس از عمل می‌تواند به بهبودی سریع‌تر کمک کند.

به هر حال، مهم است که با پزشک خود در مورد هرگونه مشکل تنفسی پس از عمل بینی صحبت کنید تا راهنمایی‌های مرتبط و مناسب را دریافت کنید که بر اساس وضعیت شما مناسب باشد.

دکتر بهرام بادامچی

دکتر بهرام بادامچی ، متخصص گوش و حلق و بینی می باشند که بورد تخصصی خود را از دانشگاه تهران کسب کرده اند. ایشان سابقه بیش از ده هزار جراحی بینی گوشتی موفق را در کارنامه خود دارند. تخصص ایشان در حوزه بینی های گوشتی بوده و با استفاده از نوین ترین امکانات و تجهیزات ، مانند بهره گیری از امواج رادیو فرکوئنسی نتایجی فوق العاده را خلق می کنند.

2 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت