برای جراحی بینی خود   10 درصد تخفیف   بگیرید
تنها با رزرو نوبت از طریق سایت

جراحی لوزه با امواج رادیویی | تکنیک نوین تانسیلکتومی

فهرست مطالب

تانسیلکتومی ، نام علمی عمل لوزه است که به منظور برداشتن لوزه ها انجام می شود. لوزه ، بافت بادامی شکلی است که در انتهای گلو و در دو طرف آن وجود دارد. قبل از این معمولا برای درمان ورم و عفونت لوزه این عمل به انجام می رسید ، اما امروزه بیشتر افراد به جهت رفع مشکلات خواب به سراغ آن می روند. البته در صورتی که التهاب لوزه ها همچنان به درمان های دیگر پاسخ ندهد می توان از این پروسیجر بهره گرفت. امروزه پیشرفت های زیادی در این زمینه صورت گرفته است که با استفاده از آن ها ، بیماران با عوارض کمتری رو به رو خواهند شد و دوره نقاهت کوتاه تری را نیز می گذرانند. یکی از این پیشرفت ها ، جراحی لوزه با امواج رادیویی یا RF می باشد. دکتر بهرام بادامچی متخصص گوش و حلق و بینی در تهران تخصص ویژه ای در این زمینه دارند و به همین جهت به تمامی سوالات شما در این باره ، پاسخ داده اند. پس با ما همراه باشید.

 

جراحی لوزه با امواج رادیویی - دکتر بهرام بادامچی

 

جراحی لوزه چیست؟

همانطور که ذکر شد ، لوزه ها دو غده کوچک هستند که در انتهای گلو قرار دارند. این توده ها ، مثل خانه ای برای گلبول های سفید هستند که از بروز عفونت جلوگیری می کنند. اما گاهی اوقات خود این لوزه ها به عفونت مبتلا می شوند و نیاز به برداشتن آن هاست.

تونسیلیت ، نام این بیماری است که باعث می شود لوزه ها ورم کرده و فرد به گلو درد دچار شود. دیگر نشانه های این بیماری شامل تب ، مشکل در بلع و تورم غدد گردن می شود. زمانی که این عفونت به دفعات زیاد رخ دهد ، ممکن است به جراحی لوزه در تهران یا هر شهر دیگری نیاز داشته باشید. گاهی پزشک حین معاینه متوجه می شود که گلو قرمز شده و یک لایه سفید یا زرد رنگ روی لوزه ها را گرفته است. در برخی موارد این التهاب به خودی خود برطرف می شود ، اما در مواد دیگر به آنتی بیوتیک نیاز خواهد بود.

عمل لوزه می تواند درمانی برای مشکلات تنفسی ، مثل خر و پف شدید و آپنه خواب نیز باشد.

چه کسانی به جراحی لوزه نیاز دارند؟

عمل تانسیلکتومی ، بیشتر در کودکان شایع است تا بزرگسالان. اما در هر صورت افراد در هر سنی ، اگر در لوزه های خود با مشکل مواجه شده باشند می توانند این فرآیند را به انجام رسانند. توجه داشته باشید که اگر لوزه ها یک بار به عفونت دچار شده باشند ، نیازی به جراحی نیست. پزشک تنها زمانی به سراغ این گزینه می رود که فرد در اغلب اوقات بیمار باشد و یا از آپنه خواب رنج ببرد.

می توان با جراحی لوزه دیگر بیماری ها را نیز درمان کرد. برای مثال :

  • مشکلات تنفسی که به لوزه ها مربوط هستند
  • خر و پف بلند و مداوم
  • قطع شدن تنفس حین خواب یا همان آپنه خواب
  • خونریزی لوزه ها
  • بروز سرطان در این غده ها

چگونه برای عمل لوزه در تهران آماده شویم؟

از دو هفته پیش از جراحی ، نیاز است تا داروهای ضد التهاب را کنار بگذارید. این نوع از داروها شامل آسپرین ، ایبوپروفن و ناپروکسن می شود. این نوع داروها می توانند ریسک خونریزی را در حین و بعد از جراحی لوزه بالا ببرند. به همین دلیل باید تمام داروها ، مکمل ها و حتی داروهای گیاهی که مصرف می کنید را به پزشک خود اطلاع دهید.

نکته دیگر ، این است که باید برای جراحی تانسیلکتومی ناشتا باشید. به این منظور از هشت ساعت پیش از عمل چیزی نخورید ، حتی آب! این کار احتمال بروز حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل را کاهش می دهد.

علاوه بر تمامی این ها ، لازم است از قبل برای دوره نقاهت عمل لوزه خود برنامه ریزی کنید. یک نفر باید همراه شما باشد تا علاوه بر مشایعت شما تا منزل ، در روزهای اول در انجام کارها به شما کمک کند. در اکثر موارد نیاز است تا به مدت یک هفته در خانه استراحت کنید.

جراحی لوزه چگونه انجام می شود؟

راه های متعددی برای بیرون آوردن این غده ها وجود دارد. یکی از آن ها ، برش با چاقوی سرد می باشد. در این رویکرد پزشک لوزه ها را به وسیله چاقوی جراحی جدا می کند. یکی دیگر از متدهای شایع تانسیلکتومی ، سوزاندن لوزه ها می باشد. همچنین در برخی از عمل ها نیز از ارتعاشات فراصوت استفاده می شود. معمولا تمام عمل های لوزه ، در حدود نیم ساعت به طول می انجامند.

مهم نیست از چه تکنیکی که استفاده شود ، شما در طول جراحی لوزه تحت بیهوشی عمومی قرار خواهید گرفت. به همین دلیل به یک خواب عمیق فرو خواهید رفت و چیزی از اطراف خود متوجه نمی شوید. زمانی که به هوش بیایید ، در اتاق ریکاوری خواهید بود و تیم پزشکی علائم حیاتی مثل فشار خون و ضربان قلبتان را تحت نظر می گیرند. در صورتی که مشکلی رخ ندهد ، بیشتر افراد می توانند همان روز به خانه باز گردند.

جراحی لوزه با امواج رادیویی در تهران

دردی که بعد از عمل تانسیلکتومی حس می شود ، در نتیجه دست کاری شدن کپسول لوزه رخ می دهد. در همین جهت ، عضلات گلو و فیبرهای عصبیِ اعصاب زبانی-حلقی و اعصاب واگوس نمایان می شوند. زمانی که این بافت ها در معرض محیط حلق قرار گیرند ملتهب شده و در نهایت به اسپاسم عضله منجر می شوند. این ماهیچه ها وظیفه بلع را به عهده دارند و زمانی که ملتهب شوند ، درد زیادی را تولید می کنند. وقتی از الکتروکاتری برای عمل لوزه استفاده شود ، بافت ها آسیب بیشتری می بینند.

این عارضه دلیلی است که باعث می شود پزشکان بدون دستکاری کپسول لوزه از تکنیک های جدید برای درمان بیماران استفاده کنند. یکی از این تکنیک ها جراحی لوزه با امواج رادیویی می باشد. استفاده از این روش در کودکان باعث می شود درد سریع تر کاهش یابد و نیاز به داروهای مسکن نیز کمتر شود. همچنین در مقایسه با تانسیلکتومی قدیمی ، بیماران می توانند سریع تر به رژیم غذایی پیشین خود باز گردند.

دستگاه ار اف ، تاثیر بیشتری در رفع بیماری ها دارد و همچنین عوارض و ریسک کمتری نیز تولید می کند. این دستگاه ، انرژی پلاسما را از طریق سطح پروب به ناحیه مورد نظر می رساند. در جراحی لوزه با امواج رادیویی ، بافت با دمای تقریبا پایین (40-47 درجه سانتی گراد) جدا می شود. این امواج حاوی ذرات یونیزه شده ای هستند که ارتباط مولکولی بین بافت ها را می شکنند و در عین حال ، گرمای آن ها به ساختارهای اطراف آن منتقل نمی شود. در تکنیک هایی که از گرما استفاده می کنند ، از دمایی در حدود 500 درجه سانتی گراد استفاده می شود که ممکن است این موضوع باعث انعقاد و لخته شدن خون گردد.

مزیت دیگر جراحی لوزه با امواج رادیویی این است که می توان با بهره گرفتن از انرژی بایپولار خونریزی را حین عمل بند آورد. از این تکنیک می توان به روش های متنوعی استفاده کرد ، برای مثال پزشک قادر است میزان انرژی خارج شده از این دستگاه را تنظیم کند. این موضوع به عوامل زیادی بستگی خواهد داشت ، برای مثال :

  • نیاز به کاهش حجم لوزه ها
  • نیاز به برداشتن لوزه ها
  • ترکیبی از این دو

اینکه در عمل لوزه با امواج رادیویی کدام رویکرد پیش گرفته شود ، به تشخیص پزشک در معاینه اولیه و همچنین شرایط فردی بیمار بستگی خواهد داشت. درست مثل تانسیلکتومی معمولی ، می توان از این دستگاه برای جدا کردن لوزه استفاده کرد. همچنین پزشک می تواند به وسیله آن کانال های کوچکی را در لوزه ایجاد کرده و سپس انرژی یونیزه شده را به بافت های اطراف برساند. با این کار بافت در روزها و هفته های بعد از جراحی لوزه دچار مرگ خواهد شد.

سخن آخر

التهاب لوزه می تواند باعث بروز مشکلات تنفسی شده و خواب را مختل کند. زمانی که این بیماری درمان نشود ، عوامل بیماری زا می توانند به بافت های اطراف لوزه سرایت کنند. علائم تونسیلیت که در نتیجه عفونت باکتریایی رخ داده باشند بعد از چند روز و با مصرف آنتی بیوتیک برطرف می شوند. اما در صورتی که این عفونت به صورت مداوم رخ داده و منجر به بروز مشکلات دیگر نیز شود ، احتمال نیاز به جراحی لوزه بالا می رود. تکنیک های زیادی برای انجام این رویکرد وجود دارد که عمل لوزه با امواج رادیویی یکی از نوین ترین این روش ها می باشد.

دکتر بهرام بادامچی

دکتر بهرام بادامچی ، متخصص گوش و حلق و بینی می باشند که بورد تخصصی خود را از دانشگاه تهران کسب کرده اند. ایشان سابقه بیش از ده هزار جراحی بینی گوشتی موفق را در کارنامه خود دارند. تخصص ایشان در حوزه بینی های گوشتی بوده و با استفاده از نوین ترین امکانات و تجهیزات ، مانند بهره گیری از امواج رادیو فرکوئنسی نتایجی فوق العاده را خلق می کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت